Bakgrund

Information om den kompletterande/alternativa vården

 

Den västerländska skolmedicinen är väldigt medicininriktad, och glömmer oftast bort att en människa är en helhet. Inte bara en kropp utan också en själ (och ande). Man vill gärna bota, men oftast sköter man bara symtomen och inser inte att orsaken till sjukdomen är där man måste börja. Sällan finns det bara en orsak till en sjukdom, utan det finns många olika orsaker som gör att en människa blir sjuk. Att vårda en människa är därför som att lägga ett pussel, man behöver hitta alla bitarna för att det ska kunna bildas en frisk helhet. Eller en helhet utan symtom. Eller kanske en helhet där symtomen kvarstår men där man ändå kan leva ett fullvärdigt liv.

Därför försöker vi på MedWind se till helheten, och binder oss inte till att vårda alla patienter på samma sätt. Alla är individer och lösningar kan se ut på olika sätt för olika människor,  även fast symtomen skulle vara de samma.

Sen är ju hälsan i sista hand ens eget ansvar, det ansvaret kan man inte ge till någon annan. Att bli frisk är inte bara att tro att man får ett piller och andra ska göra jobbet. Vill man bli frisk eller börja må bättre måste man göra det mesta själv. Tyvärr. Däremot har man rätt att få hjälp, stöd, rådgivning och vid behov medicin när det behövs.

Sidorna är under arbete, mera om MedWinds historia och grundtankar på kommande.

 

Kommentarer är stängda