Koti

       Jaana 2

 

 

Tulossa MedWindille?

Ajankohtaista:  Kesäkausi on alkanut. Olemme lomalla viikon 24 sekä käytännössä koko heinäkuun, ts. viikot 27-30. Heinäkuun alkupuoliskolla on yksittäisiä vastaanottopäiviä, mutta ajat niihin varataan ennalta jo kesäkuun aikana. Myös elokuun alkuun voi varata aikoja jo nyt. Ajanvarausta ei lomaviikkojen aikana ole puhelimitse. Ethän myöskään aja meille ajanvarausta varten lomamme aikana!

Lomien ulkopuolella vastaanotto on pääasiassa auki joka keskiviikko ja torstai, ja puhelinvastaajassa on lisäinformaatiota tarpeen mukaan. Maltathan kuunnella, mitä automaattivastaaja kertoo. Soita kärsivällisesti puhelinaikana aukiolopäivinä, klo 9-11. HUOM: Jonotilanne vastaanotolle on pitkä, 5-6 viikon luokkaa tällä hetkellä.

Ole ystävällinen, ÄLÄ ota yhteyttä meihin somen välityksellä lääketieteellisissä tai ajanvarauskysymyksissä. Nämä asiat tulee hoitaa puhelimitse ajanvarauksen kautta, numero ja puhelinajat löytyvät tältä sivulta.  

Liittyen B- ja C-lausuntoihin: B-lausuntoja eläkettä tai erityisen pitkää sairauslomaa varten emme enää tee ensikäynnin perusteella. C-lausuntoja teemme ainoastaan omille, pitkäaikaisille potilaillemme, jotka ovat käyneet vastaanotolla säännöllisesti. Muissa tapauksissa suosittelemme yhteydenottoa hoitavaan lääkäriin/terveyskeskukseen em. todistuksia varten.

Potilaiden omaisten yhteydenotot ovat myös tervetulleita erityisesti silloin, kun heillä on esim. ajokorttiasiassa merkittävää lisäinformaatiota henkilön ajoterveydestä.

MedWind-lääkärinvastaanoton ajanvaraus tapahtuu ainoastaan puhelimitse, soittamalla numeroon 06-8316674.

Vastaanotto on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin, ja puhelinaika ajanvarausta varten on ko. päivinä klo 9-11. Puhelinvastaajassa on tarvittaessa tietoa poikkeuksista. Viestejä ei vastaajaan voi jättää.

Ajanvarauspuhelimeen vastaa  vastaanottoavustaja Jaana Nylund. Voit myös varata puhelinajan lääkärille.

Jonotilanne vaihtelee melko paljon, kiireettömissä asioissa se on 2-4 viikkoa. Puhelinajan saa normaalisti kahden päivän kuluessa.

Jos joudut perumaan jo varatun aikasi, voit tehdä sen soittamalla puhelinaikana tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen cancel@medwind.fi. Muita asioita ei e-postilla voi hoitaa, ainoastaan ajan perumisen.

Myös uudet potilaat ovat tervetulleita soittamaan!

HUOM: Vastaanotto sijaitsee vanhassa talossa, ja myös ulko-ovelle saavutaan portaita pitkin. Tämä tekee vastaanotolle pääsyn vaikeaksi pyörätuoliin sidotuille henkilöille. WC-tiloja ei valitettavasti myöskään ollut mahdollista muuttaa leveämmiksi ja enemmän invaystävällisiksi.

 

MAKSU hinnaston mukaan, mieluiten pankkikortilla. Käteinen käy, mutta vaihtorahatilanne on usein huono, koetathan siinä tapauksessa ottaa mukaan tasarahan.

 

MUISTATHAN MYÖS:

– Toivomme, ettet tule paikalle flunssaisena tai jos jollakulla perheessäsi on vatsaflunssa, etkä myöskään jos epäilet altistuneesi covid-tartunnalle.

– Koronan vuoksi pyydän, että tulet odotushuoneeseen vasta n. viisi minuuttia ennen vastaanottoaikaasi, ja jos suinkin mahdollista, et ota saattajaa mukaan odotushuoneeseen.

– …ja vielä:

 

VASTAANOTTO ON TUOKSUTON.

Monille astmapotilaille on erityisen vaikeata, jos huoneessa leijuu haju- tai partaveden tuoksu, osa potilaista reagoi voimakkaasti myös kevyemmille tuoksuille ja kovin hajustetulla pesuaineella pestyille vaatteille. Ajattelethan muita – sekä täällä että muualla!

 

MISSÄ ASIOISSA VOIT HAKEA APUA TÄÄLTÄ  –  yleisiä periaatteitani:

En ole vakuuttunut siitä, että lääkitys aina olisi ensimmäinen tai ainoa tarvittava hoitotoimenpide. Ruoka jota syömme ja elämä jota elämme ovat vointimme kannalta aivan ratkaisevassa asemassa. Sekä liikunta että henkisemmät asiat, elämänvalintamme, stressi jne. merkitsevät terveydellemme paljon.

Mitkään kysymykset eivät ole kummallisia tai epänormaaleja täällä. Kaikki elämän ilmiöt ovat vastaanotollani arkipäivää.

Minulla on myös erikoisosaamista kysymyksissä, jotka liittyvät seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli-identiteettiin.

Vaihtoehtoiset hoitomuodot eivät minua liioin pelota, vaan näen niiden merkityksen ns. koululääketiedettä täydentävinä ja hyvinvointia lisäävinä hoitoina. Voit siis turvallisesti kertoa käyttämistäsi hoidoista. 

Hoidan ja autan eteenpäin mm. näissä asioissa:

 • sydän- ja verenpainetaudit
 • diabetes
 • tuki- ja liikuntaelinongelmat
 • neurologiset oireet
 • endokrinologiset sairaudet 
 • astmaselvittelyt
 • infektiot
 • nivelinjektiot
 • pehmytosainjektiot
 • pienet leikkaukset (luomien tai ” rasvapattien” poistot, kynsioperaatiot)
 • Papa-näytteet ja kierukan asetukset
 • korvahuuhtelut ja –imut
 • silmäongelmat, näkö, värinäkö
 • keskustelutuki kriisitilanteissa
 • todistukset ja lausunnot
 • merimiehen lääkärintarkastus
 • lähetteet
 • reseptien uusinnat omille potilailleni
 • ja paljon muuta

Yksinomaan kilpirauhassairauksia en viranomaisen antaman rajoituksen vuoksi voi hoitaa, mutta niiden tutkiminen esim. verikokein tai ultraäänellä oireiden syyn selvittämisen yhteydessä ei ole ongelma.

Käytössäni on myös pieni doppler-laite, joka soveltuu verenkierron selvittelyyn sekä sikiön sydänäänten kuunteluun.

Kudosnäytteet ja ihokoepalat sekä solunäytteet (Papa) otan täällä ja lähetän tutkittavaksi.

Laboratorio- ja röntgentutkimuksiin muilta osin annan lähetteen.

 TERVETULOA!

Comments are closed